Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Newsflash: Jäätynyt Mammutti

Elämäänsä Kyllästynyt Toimittaja löysi Gappy Adventuren Enä-Sepän leiri- ja kurssikeskuksen paljusta klo 01.00 lauantaiaamuna, mitä on tapahtunut...

EKT: Pojat hei, kisa alkoi viisi tuntia sitten, mitä te siinä teette?
GA: Hyvä palju, vesi voisi olla lämpimämpää, on niin H%&&/ kylmä!
T: Mut ettehän te voi olla jo maalissa, teidän piti pyöräillä 130km?
GA: Miten niin ei voida? Me ehdittiin tänne ihan hyvin, ihan vaan pari rastia jäi käymättä, niinku esim. rastit 5-18...
EKT: Siis te KESKEYTITTE!
GA: Tuota sanaa ei saa enää käyttää, Jokke ja Tane käyttivät sitä kesällä, Häpä n. 2h sitten, nyt se on poistettu tiimin sanavarastosta. Jatkossa teemme vain "lyhyempiä kisoja", "omia treenejä", "oikaisemme", "otamme tasoitusta" yms.
EKT: Siis aikuiset miehet ei kestä totuutta, Mitä tapahtui?
GA: Jos valmistautuminen ja toteutus on samaa luokkaa, kun keskimääräinen eteläsuomalaisen autoilijan renkaiden vaihdon ajotus niin paras lopputulos ei voi olla muu kuin tämä, jos on onnea. Huonolla tuurilla oltaisiin jossain hevonpersiissä, ojassa nyppimässä jäätyneitä varpaita pinnojen välistä.
EKT: Siis valmistautuminen meni pieleen?
GA: No ei varsinaisesti, paitsi unohdettiin, että Mammuteilla oli paksu turkki eli Mammuttimarssiin olisi pitänyt ottaa turkikset mukaan. Nyt oli vaan normikerrastoa, paitaa yms. H%%#&/n kallista kamaa joka ei toimi -10 asteen normikelissä. Mut eihän siellä voi olla niin kylmä ja lunta, vaikka säätiedotus sanoo niin (eteläsuomalainen viisaus, toim. huom.). Talvipyöräilystähän tiimillä oli kokemusta se normaali 0m / 0 tuntia eli tarpeeksi, joten siitä ei voinut olla kyse.
EKT: Jossain te kuitenkin kävitte, kun ette te täällä vielä yhdeltätoista olleet
GA: Me käytiin uimassa Haimoon uimalassa. Emme suosittele uintia siellä, selkeesti kylmempää vettä kun täällä. Pukutilat ahtaat, mutta toisaalta hyvä tunnelma. Ilmasta makkaraa ja mehua. Toisin tarttis enemmän valoa, jotta ei katkaise vahingossa jäätyneitä varpaita kun niitä tunnottomina tunkee sukkiin. Ja käytiin me jossain laskettelurineessä, hissi ei kulkenu, piti kävellä rinteeseen, aika vähän lunta vielä. Mennessä sinne kasteltiin fillarit sopivasti. Häpä unohti vaihteista kaikki isot jo Ouluun, kastelemalla saatiin kaverin vaihdemäärä rajattua viiteen ja jalkoihin vipinää. Yhdessä vaiheessa yritettiin vielä kipata kunnon huikat pulloista reissun kunniaksi, mutta ilmeisesti olis pitänyt olla pakkasnetettä eväänä, et olis juoma virrannu eikä kopsahtanut palikkana päähän.
EKT: Tuliko edes hiki?
GA: Kyllä sitä saatiin ainakin jotenkin konetta käyntiin ja reittä hapolle, reitti olisi ollut ihan OK siihen hommaan. Alamäessä vaan kone jääty ja haposta tuli jätskiä et silleen... Jokke ratkas ongelman ajamalla jarruttamalla ylämäetkin.
EKT: Taas siis KESKEYTYS, mitä on odotettavissa jatkossa?
GA: Me lisätään kisojen määrää. Ilmottaudutaan kaikkiin kisoihin ens kesänä, pakkohan meidän on joku kisa läpästä. Toisaalta sovittiin, että ajellaan suoraan saunaan, jos ei ole lämmöt kohillaan. Lisäksi me lopetetaan suunnistaminen (juuri kun Tane ja Jokke sen oppi) ja otetaan jatkossa aina paikallinen opas. Huolestuttavasti vaan eka kokeilu ei toiminut, kun ne tuntuu olevan vielä viluherkempiä kuin me, joten pitää tarkasti analysoida missä lämpötiloissa niitä voi käyttää.
EKT: Siis ensi vuonna teidät nähdään taas kisoissa?
GA: Kyllä näin valitettavasti nyt käy. Jos vaan toi läski hieman laihtuis, nenämies lopettais koulunpenkin kuluttamisen ja maailmanmestari ei rakentais paljan käsin kivitaloa aina kisoja edeltävänä päivänä niin meillä vois olla jopa mahdollisuuksia päästä maaliin. Varusteisiin pitää saada myös lisää elektroniikkaa ja jotain muuta järkyttävän kallista, muuten ei hyvää heilu.

Gappy Adventure kiittää kaikkia kisajärjestäjiä ja kanssakilpailijoita! Ens vuonna uudestaan.

1 kommentti:

  1. Hyvää stooria:) Rennolla asenteella vaan kohti uusia haasteita.

    Terveisin, yksi jäätynyt kisaaja

    VastaaPoista