Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ketjut Kolmosella Kainuussa

Kauden viimeiseen kisaan tiimi oli palkannut isolla rahalla reportterin mukaan ja tarkoitus oli saada juttu julkaistua ja julkisuutta Suomen päämedioissa. Jostain syystä Geopark Challangen 18. tila ei ollut Ylelle tarpeeksi ja päätyivät tekemään jutun oikeista urheilijoista eli Väsyneistä Isistä.
Oikea juttu jäi sitten kirjoittamatta, kun emme voittanetkaan kisaa ja kauden päättäjäisjuhlallisuuksien aikana kaveri katosi heti rahat saatuaan. Onneksi edes tallenteet löytyivät sunnuntaina. Tässä nyt kuitenkin kisanaikaiset haastattelut Törkeen Kalliin Toimittajan (TKT) sanelimesta purettuna ja aika/paikkaleimalla varustettuna. Kuvat on etsitty järjestäjän sivuilta ja kännykästä.


Kisaa ennen to klo 21.30, hotelli Valjus:
TKT: Kauden suurin kisa käsillä n. 300 osallistujaa ja lähes 140 tiimiä eri sarjoissa mukana. Millä mielellä kisaan?
Tane: GPC:n jälkeen mietiskelin mökillä urheilun perimmäistä tarkoitusta n. kuukauden ja löysin vain läskiä vyötäröltä. Sitten palasin normaalielämään eli onhan tässä jo ehditty juoksuaskeleita ottaa. Tiedän että GPC:n menestyksen tuoma huuma tulee saattelemaan meidät käsittämättömään menoon Kajaanissa.
Jokke: Polvileikkaus peruuntui ja totesin, että onhan tässä jo tälle kesälle treenattu ihan tarpeeksi. Eli näillä pohjilla Kajaanissa pitäisi päästä pitkälle
Häpä: Rakkosuunnistuksen jälkeen parantelin rakkoja pari viikkoa ja sen jälkeen oon opetellu juoksemaan eli kausi on mennyt kisatessa ja sen jälkeen itsensä raapimisessa kasaan seuraavaa koitosta varten. Nyt oon taas jotenkin kasassa ja menestystä odottelen viimevuotiseen tapaan.

Rasti 6, Quest pe klo 16.00 (4h kisaa takana)
TKT: Täällähän on ukot ihan oikeissa hommissa eli marjanpoiminnassa, kärki meni jo yli tunti sitten, missä te ootte oikeen olleet? Ootteko te miehiä vai marjanpoimioita?
Jokke: Näköjään tää marjanpoiminta sujuu oikein hyvin... ja nää on hyviä
Tane: Kaikki meni pieleen jo lähdössä, kun 500m juoksun jälkeen kapu karjuu et stop, mä en tajuu mitään!! Ei mekään tajuttu siitä kartasta mitään, mutta sehän ei oo mitään uutta
Häpä: Ratamestari oli laittanut pelikuvakartan prologi 1:lle eli väärään suuntaanhan sitä lähettiin kovalla sykkeellä... Kun vihdoin tajusin mistä oli kyse oli eka 10min pummi tosiasia. Ja pummit ovat seuranneet toistaan sen jälkeen tasaiseen tahtiin. Polla on ollut sekaisin, jopa enemmän kuin normaalisti. Lisäksi vauhti on ollut hidas, koska muuten olisi oltu vielä pahemmin hukassa, mutta eiköhän tämä vielä tästä.

Rasti 11: pe klo 20.00 (8h kisaa takana), kylätalo
TKT: Mitä, mitä, mitä ??? Täällä kaverit vetää makkaraa ja pullaa! Kärki meni jo reilu 2h sitten ja ne ei todellakaan pysähtynyt syömään!
Tane: Pitäähä nyt pullakahvit juoda ku sellaset on tarjolla. Melonta sujui loistavasti, omaksuimme GPC:n TV tallenteesta uuden melontatyylin kerrasta ja meno oli jopa vauhdikasta. Eli nyt voi voitetun ajan kuluttaa näin.

Jokke: Tänään ei saada edes nelosvaihdetta silmään, ei sitten millään. Joukkueita pukkaa ohi oikealta ja vasemmalta mitä erillaisimmilla fillareilla. Peesaamista on yritetty oikein urakalla, mut on sen verta pirteetä neitokaista liikkeillä, ettei olla pysytty. Nihkeetä on!
Häpä: Makkara, tuo seikkailu-kuntoilijan kasvis. tää on niin hyvää, maista vaikka! Otin kaks sinapilla! Mutta asiaan... Välillä on jo ollut onnistuneita reitinvalintoja, vaikka edelleen virheitäkin tulee. Mukavaa, että toisilla naisjoukkueilla menee suunnistus vielä huonommin eli vaikka emme peesissä pysy niin ainakin saamme siihen monta mahdollisuutta. Toki eräs joukkue tulee koko ajan vain meitä vastaan... outo taktiikka niillä.

Yötauko pe klo 22.20 Koivuranta (päivän aika n. 10h)
TKT: Häh? Tulitte kärjessä maaliin, onko tämä totta?
Jokke: Ei nyt ihan... meillä jäi muutama juttu tekemättä
Tane: Kuten yksi Questi ja sitten toi n. 3h yösuunnistus, jolta kärki juuri palasi
Häpä: Tauko hieman venähti ja sen jälkeen missasimme seuraavan questin noin 15minuutilla eli ajelimme sitten tänne parin rastin kautta.
Jokke: Ja eiköhän sijotus oo sitä luokkaa, et ei kannata lähteä pimeään harhailemaan. Ja aamulla lähtö jo klo 6.30 elivoisi tehdä tiukaa ehtiä siihen jos nyt lähettäis.
Miks tol kaveril on ylioppilaslakki päässä?
2. päivän aamu klo 6.28
TKT: Millä eväillä toiseen päivään?
Jokke; Samat on eväät eli kolmosvaihteella mennään suosiolla. Maisemat oli eilen hienot, kuten myös reitti eli nautiskellaan niistä koko rahalla.
Tane: Laitettiin Ruotsin värit tälle päivälle kisa-asuksi, joten eiköhän me jollain hannuhanhi hommalla vielä voiteta tää kisa.
Häpä: Sain just kartan, mihinköhän sitä mennään? Olisko pitäny herätä hieman aiemmin?

10.30 kylätalo (4h kisaa takana)
TKT: Taas täällä kylätalolla ja nyt vedetään piirakkaa. Tänään ootte 1h 20min kärjestä, millaista selitystä on tarjolla?
Jokke: Kolmosella ei pääse kovaa, ja hienot on ollu maisemat ja reitit. Toisaalta on hyvä, että on reitillä muitakin, koska kapun vastaukset kysymyksiin, "ootko kartalla? mihin päin mennään?" ovat olleet "ehkä", "ei v¤%&/ hajuakaan" ja "mahdollisesti". Ja eihän me kenenkään edessä voida ajaa, kapu kun on tehny geelipieruista taidetta ja käry on sen mukainen.
Tane; Tossa kaverinkannossa vedettiin kuitenkin hyvin! Luotan edelleen Ruotsin väreihin, ne pelastaa. Matkaseura on ollut kyllä ykkösluokkaa täällä kisan häntäpäässä...
Häpä; Toki veimme matkaseuramme myös lisärasteille, joita Lost sarjassa ei ollut. Näköjään joku luottaa mun suunnistamiseen eli virheet on vähenemään päin... ainakin meillä. Olihan muuten taas näppärä quest suunnisitus suolla, siis lähes koko reitti mentiin suolla mielenkiintoisella kartalla/mittakaavalla, jossa rastit ihan vierekkäin kartalla, muttei maastossa... ja näppärän pummin tietysti sain aikaiseksi ja eteenpäin, vai ottasko vielä yhden piirakan?

13.20 Quest sotilassuunnistus (7h 20min kisaa takana)
TKT: Hei, toi teidän kapuhan juoksi!! Mä näin! Mihin nyt yhtäkkiä kiire tuli?
Häpä: Ei mihinkään, mä vain rikoin sen tabun, että toisena päivänä en pysty juokseen! Kyllä pystyy tässähän ihan vertyy! Toki matka oli vain 20m...
Jokke: Just, hyvinhän tää jalkapatikka meni, mut kohta taas pyöräillään ja mulla on paise p#¤#&&%. Aaamulla kun istuin aamupalalle, ihmettelin oliko pyörähousut unohtuneet jalkaan, mut ei ollu.
Tane: Jumaliste Harri, oletsä aika hullu mies. Meillä on tänään mustikoita ja ne on hyviä...


TKT: Kertokaahan tähän jotain kommenttia taas, miten on menny, mä taidan suunnata kohta baariin tästä ei saa kyllä juttua mihinkään lehteen...
Tane: Tokihan kommenttia irtoo. Reittiä hieman optimoitiin parin rastin verran, kun tosiaan hieman on saatu yliannosta fillaroinnista. Questit kierretään kuitenkin. Edellisellä questillä kapu laitto meidät "oman vahvuusalueen" hommiin eli Jokke ajoi mikroautolla, onhan kaveri ajanut yhdessä euroopan kovimmista sarjoista, mä juoksin välimerkkejä ja kapu istu ja laski, Mut se meni hyvin.
Jokke: Joidenkin naisten vauhti on käsittämätön, millä ne liikkuu? Savu vaan nousee kengistä kun ne kiipee palotorniin.
Häpä: Tää oli taas hienoa maastoa. Tosi mukavaa maastoa kaikenkaikkiaan, toki välillä on ollut pääsääntöisesti taluttamista ja/tai pyörän hylkäämistä, että pääsee rastille, mutta kuitenkin. Tämä "oikea" maastopyöräily on kivaa, jos vain sen osaisi. Edelleenkään se ei oikein suju. Ja onnihan ei ollu tässä suunnistuksessa mukana, lähes kaikki kierrettiin, vaikka 5 olis tarttenu hyvällä onnella.
TKT: Siinähän sitä tuli taas kommenttia ja selitystä, menkäähän nyt et ehditte edes joskus maaliin

18.30 Maalissa (reilu 11h jälkeen)
TKT: No tulittehan te maaliin! Nopeet kommentit, mul on kiire!
Jokke: Suunnistusta taas lisää, alko olla jo tarpeeksi, harhailua pimeässä tarpeeksi, vesihiihto sujui hyvin ja vielä kiipesin yhteen torniin ja porukalla kahlaamaan.
Tane: Perässä on roikuttu, sisähallin pölyt lähti hyvin hyppäämällä 3+3+1+1m uimarannalla ja lopun kimppakahlaus kruunas päivän
Häpä: Laskeutuminen meni jo ilman jännitystä, yksi iso pummi, suppailua ja virkistävä loppu. Ja paria rastia ei ehditty hakemaan, että ehditään syödä ennen palkintojen jakoa.

n. klo 22.00 tai myöhemmin Palkintojenjaon jälkeen joka tapauksessa. Ei pysty sanomaan kuka on äänessä, muutaman kommentin erottaa.
"Otetaanko ihan pöytä?", "Onks sulla mitään huomenna?", "Miten olisi tumut?" "Ei auta Ruotsin värit ei" "Syödäänkö jotain -- EI!" "Mihin se reporrrttteri katos?, me otetaan tämä!" "Miksei meitä koskaan palkita?"

Oltiinhan me "bodiumilla" eli koko poppoon kolmanneks vikoja. Yks mies ja yks sekajoukkue jäi taakse, lisäksi muutama keskeytti.

Kuvia, tulokset yms.

Tämä tästä tälläerää, Gappy Adventure palaa kisaradoille ensi kaudella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti