Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

maanantai 16. tammikuuta 2012

Yhteistreeni!!!

Viikonloppuna oli historiallinen hetki, kun tiimimme kokoontui historiansa ensimmäiseen yhteistreeniin. Onhan tiimin perustamisesta jo kaksi vuotta ja kaksi kisaa takana eli jo oli aikakin. Päivän harjoitukseen oli olemassa jopa virallinen kutsu:

------------------------------------------------
Moro
Pidetäänkö kunnon treenit? Mulla suunnitelma valmiina (edit. = kartta). Muitakin halukkaita voidaan ottaa mukaan.

Lähto: lauantaina klo 17.30 Joken pihasta.
Mukaan:
Reppu, johon hiihtomonot ja juomaa
Jalkaan lenkkarit tai vaelluskengät tai jotain siltä väliltä
Ulkoiluvarustus sään mukaan
Kuivat sukat voi olla hyvä idea
Kompassi
Otsalamppu
Sukset (luistelu) ja sauvat – ei varmaan kannata olla ne parhaimmat
Kesto: Katotaan mitä ehditään ja eksytäänkö...
Minulta: Kartta, karttamuovi

Pääseekö Jokella saunaan tämän jälkeen?
----------------------------------------------
Klo 17.38 tiimi oli lähtövalmiina... paitsi, että historiallisesta hetkestä piti ottaa kuva, ja hanskat oli väärät ja kompassi kateissa ja jne...

Klo 17.53 Vihdoin matkaan, jalkinevalintana mulla ja Tanella lenkkarit, Jokella vaelluskengät. Valotehoa riittää noin 4800 lumenin verran. Suunnitelmakin oli selvä eli metsän läpi kohti mahdollisia hiihtolatuja ja takas. Tane toimii suunnistajana mennessä ja Jokke takas tullessa. Toki karttaa ei hirveesti olis tarvinnu, Jokke kun on kolunnut tätä metsää pienestä pitäen. 
Klo 17.57 Pysähdymme katsomaan karttaa ja Tane siirtyy vierelleni. Yht'äkkiä kaveri alkaa valumaan alaspäin... Kas, olemme ojan päällä ja jää pettää alla. Tane putoaa vyötäröä myöten ojaan eli kastuu perusteellisesti. Vedetään kaveri ylös ja Tane päättää nousta uudelleen ojan peittävälle jäälle. Ja kaveri vajoaa uudelleen (me Joken kanssa seisään joen ylittävällä sillalla)... Uudestaan kaveri ylös ja juoksujalkaa takaisin Jokelle. Hienoo, päästiin 300m ja heti on lajin hienoudet koettu. Mennäänkö nyt saunaan?
Klo 18.16 Ei saunassa, vaan uusi lähtö! Tanella päällä osa omaa ja osa lainattua vaatekertaa...
Klo 18.20 Ojan kohdalla ikuistamme tämän pulahduksen jäljet

Ja heti perään kastelen toisen jalkani vesikuoppaan. Talvi täällä etelässä on ollut leuto ja sen huomaa. Siirrymme syvemmälle metsään hakkuuaukealta...
Klo 18.55 Löydämme hiihtopaikan, mutta emme hoidettuja latuja. No, sen verta tasasta on, että pystyy luisteluhiihtämään, ei muuta ku sukset jalkaan.
Klo 19.30 P&%¤"# mitä mäkiä Oulun miehelle. Osaa näistä sanottaisiin kiipeilyseiniksi meilläpäin :-).
Klo 19.40 4,6km hiihtolenkki suoritettu. Tiimin muille jäsenille talven ensimmäinen, minulle kauden mäkisin. Hieman loppuvaiheessa tällainen ylipainoinen hiihtäjä upposi hankeen joka polkaisulla. Suhteellisen hyvä hiihto, vaikka latua ei oltu tänä talvena ajettu ollenkaan. Jokelle speksatut lipat jää vetämättä. 
Klo 20.30 Treeni ohi patikan jälkeen, perussettiä. Joken kanssa saunaan, Tanella kiire jälkikasvua vahtaamaan.

Ei mikään rankka lenkki (paitsi hiihto), mutta hyvä alku, pari tuntia liikuntaa. Ehditäänkö treenaamaan toisen kerran yhdessä ennen kesän Geoparkkia? Kannattaako treeniä suunnitella tämän paremmin? Vastauksia jäämme odottelemaan...

Sport Tracker jälki ja data

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti