Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Perinteinen pääsiäisleiriJoken kanssa suuntasimme jo perinteiselle pääsiäisleirille, tällä kertaa Ylläkselle. Viikon aikana kelit olivat mitä parhaimmat, joten rinnehommissa kului melkein kaikki päivät. Ilmeisen kiire oli laskea, kun ei edes yhteiskuvaa saatu aikaiseksi. Lapset onneksi kasvaa eli iskät pääsi oikeesti tykittään niin hyvää settiä, että nyt on reidet huutaneet viikon.


Jokke pysyi viikon mäessä, mutta allekirjoittanut lähti eräänä päivänä pidemmälle hiihtolenkille. Hiihtokilometrejä on tullut talven aikana ihan mukavasti, joten ajattelin, että tommonen pikku 48km myllylenkki on ihan piece of kake. Koska olen ihan tarpeeksi hiihdellyt Oulussa ees taas Auranmajalle niin ajattelin "oikasta" reitille lähtemällä vastakkaiseen suuntaan kun reitti opasti. "Tossa kohtahan nää yhtyy" ajattelin... Latukartta jäi kämpille ja samalla huomaamatta, että "oikoreitti" menee yhden tunturin yli. Luistlemalla lähdin liikkeille ja kun Oulussa ei reitille hirveesti mäkiä satu, niin eka 3,5km nousu hieman puuskutti. 8,4km kohdalla latukahvila pelasti uupuneen tasamaan miehen ja oli tuumaustauon paikka. Munkki antoi kuitenkin uutta voimaa ja homma jatkui. Aurinko paistoi ja pian tuntui jo todella hyvältä ja en kääntynyt takaisin.  Muutaman ylämäen jälkeen kuitenkin totesin, että pari päivää telemark laskettelua sittenkin tuntuu reisissä eli jerkkua ei oikein reisissä enää ollut ylämäkiin. Hienoa, olinkin sopivasti reitin puolivälissä :-). Onneksi latukahvila ja munkki pelastivat jälleen. Lohdullista näissä ympyrälenkeissä myös on, että laskua on yleensä saman verran. kun on nousua. Eli loppu 21km tulikin jälleen ihan mukavasti, toki hieman ihmetytti pätkä, joka viittojen mukaan oli 7km ja trackerin 4. Yhtään kaatumista tai muuta mokaa ei sattunut, ihmeellistä. Tiimi kuitenkin toimii eli päästyäni mökille, Jokke oli lähtenyt sporttinuorten kanssa hiihtämään ja palasi sieltä sauva katkenneena ja kuuleman mukaan tyylikkät joukkolipat tehneenä, yeah!

Nyt väliin nopea kössikausi (=SM kisat Oulussa ensi viikonloppuna ja allekirjoittanut mukana) ja sitten toivonmukaan pääsee suunnistamaan ja pyöräilemään. Tänään tuntui ja kävi näin (=facebookpäivitys)
http://www.youtube.com/watch?v=QPmeXtUnchI
"Eilen ajattelin (auringon paistaessa), että huomenna pääsen vihdoin ekalle pitkälle pyörälenkille ja sen jälkeen vielä vähän juoksua. Aamulla kun katsoin ulos totesin, että juodun tekemään saman salilla sisätiloissa (seikkailu-urheilijalle silloinen keli ei olisi ollut ongelma, onneksi olen vain wannabe). Paskat, söin hyvät pihvit, otin punkkua ja hyvä kirja odottaa, että näin tänään..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti