Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

tiistai 8. lokakuuta 2013

Newsflash: Vaarojen maratoooni

Elämäänsä Uutta Alkua Etsivä Toimittaja oli kuullut Gappy Adventuren poikien aikaistaneen kauden lopetustaan ja löysikin ukot Hattusaaresta, Kolilta, Vaarojen maratonin jälkitunnelmista, lihapatojen ääreltä.

EUAET: Miten valmistautuminen kisaan onnistui?
Jokke: Valmistautuminen?? Ajettiin Tanen kanssa tänne perjantaina ja syötiin matkalla ja perillä...
Tane: Kerrankin treenit meni kuten olin ajatellut, juoksua, vauhtikestävyyttä jne. kaikkea ohjelman mukaan.
Häpä: Viimiseen kuukauteen mahtuu 3 viikkoa makaamista eri vaivojen takia ja Kajaanin seikkailukisa... siinä noin aluksi mitä meni pieleen. Niin ja tankkaus suoritettiin kanapastalla edellisenä iltana, kiireisen matkusteluviikon jälkeen.
EUAET: Miten kauden päätös lähti liikkeille?
Tane: Satiin kapu puhuttua oikeaan lähtöryhmään eli sinne "5-6h loppuaika" -ryhmän lopulle, joten matkaan päästiin mukavaa vauhtia, tuttua mun treenilenkeiltä. Nythän ortopedisen osteopaatin opinnot on takana ja kehon analyysi on tarkentunut, joten tiesin olevani täsmälleen oikeassa paikassa.
Jokke: Joo, mukavasti lähti liikkeille, mut en vieläkään tajua mitä nuo muut aina puhuu tuosta treenaamisesta... niin olihan se Geopark tuossa pari kuukautta sitten, lasketaanks se?
Häpä: Juu, oikein mukava, kun oma tavoite on 7 ja puol tuntia tai ainakin konttaamalla läpi... Jo viikon pystyny käveleen normalisti edellisen kisan jäljiltä eli jalat rikki jo lähdössä ja buranaa huiviin 1km kohdalla... Mutta nautimaanhan tänne on tultu... ja "mitä jos me vaikka voitetaan"?

EUAET: Ja porukassa juoksitte koko matkan?
Jokke: Joo, juostiin, tai siis me Tanen kanssa juostiin, kapu jäi jossain reilu tunnin juoksun jälkeen...
Häpä: Jos keskisyke on 160, takana tunti juoksua ja Tane juoksee rinkiä sun ympärillä ylämäessä niin jotenkin tuntu, että oon väärässä paikassa jälleen kerran... Eli gasellit loittoni taivaanrantaan samalla, kun katsoin sykemittarista, että oon vielä hengissä.
Tane: Kapun polven lateraalisen nilvelpinnan rusto on selvästi vaurioitunut, mutta rutina ja puhina tuli kyllä jostain ihan muualta. Jatkoimme siis Joken kanssa joukon mukana, koska "Hei älä pilaa, mun tunnetilaa".
Vielä ehtivät gasellit kuvaan...
Gasellit karkaa, viimeinen havainto ennen baaria
 EUAET: Ja miten loppumatka sujui?
Tane: m.glut mediuksen ja minimuksen sekä tensor fascia lataen kramppi, joka aiheutti tractus iliotibialiksen kiristymisen, josta taasen seurasi polven lateraali sivun vihlova kipu. Myös m.piriformis oli tiukkana kankussa. Sitä mä vaan täs mietin biomekaniikan kannalta et mikä ja miksi joku näistä kiristy ekaks ja johti antagonistien aktivoitumiseen. Olisko syynä jo 4 tunnin juoksu vai L5 lukko alaselässä vai oliko paikat kireät jo valmiiksi ?
Jokke: Suhteellisen hyvää vauhtia pidettiin, olin "kerrankin innoissaan", hyvä juoksu, mutta loppuun olivat laittaneet kiipeilyseinän ja ne harjoituset on jääny totaalisesti vähiin. Tane siis karkasi lopussa. Erittäin tyytyväinen tulokseen. Ihmettelen vaan miten siellä Ryläyksellä pystyy juoksemaan? Ai niin, ne varmaan treenaa sellasta...
Häpä: Oltuani ohitettavana ekat 20km (noin 100kpl naisia meni ohi ja ehkä 2kpl miehiä... mitä tämä kertoo meistä:-)?), alkoi oma lähtöryhmä löytyä. Ryläyksellä oli hauskaa, kun muutkaan ei pystyny juoksemaan ja ohitin jopa jonkun. Tasasella taas homma ei toiminu ollenkaan ja kaikki meni ohi. Maaliin kuitenkin pyörimällä 55min ukkojen jälkeen ja hieman alle tavoitteen. Ensi kerralla on kyllä asusteiden värivalintaa harkittava uudelleen, nyt oli koko ajan joku ruotsalainen takana ja ne ei tullu ohi millään...
EUAET: Mitä mieltä kisasta kokonaisuutena?
Häpä: Hieno tapahtuma, hieno ja rankka reitti, upeita maisemia, mukavia ja avuliaita ihmisiä (kiitoksia suolasta heille). Sääkin oli paras mahdollinen. Jos olis edes kerran juossut yli 10km kerralla ennen tapahtumaa niin kävelykin voisi sujua jo ensi keskiviikkona.
Jokke: Komppaan kapua, valitettavasti pitää myöntää, että ens kerralla on pakko treenata... edes vähän
Tane: Samaa mieltä. Näköjään sinne suunnistamaan on pakko mennä... ainoot ongelmat tuli erittäin teknisissä mäissä. Vaihdan matalampaan kenkään ja parannan liikkuvuutta niin eiköhän se siitä.
GA: Erityismaininta loistavasta ruuasta maalissa ja joustavista järjestelyistä. Hulluja nuo 86km juoksijat... (pitäskö tulla ens vuonna?)
Suhteellisen hienoa!
EUAET: Oliko kausi tosiaan tässä? 
Tane: Juu oli. Mammutti -sanan mainitseminen aiheuttaa vieläkin välittömän toppatakin ja villasukkien kaipuun kesähelteelläkin, joten Mammuttimarssista on pidettävä välivuosi.
Häpä: Muddy-X:ää ja varmaan jotain muutakin kivaa on tarjolla vielä Oulunseudulla, joten eiköhän jossain vielä "suomen lihavin seikkailukuntoilija" nähdä.
Jokke: Muddy-X, koska? Mahtusko aikatauluun?
EUAET: Mitä ensi kaudella on luvassa?
GA: Suunnitelmiat lisääntyy vuosi vuodelta, mutta toteutus hitaammin... Umpihankea, Multisporttia, Ultrajuoksua, Geoparkkia, ulkomaanmatkaa? Suunnitelmat muuttuu kuitenkin niin paljon, ettei rahat riitä webmasterille niiden päivittämiseen... Palaillaan näihin alkuvuodesta

Tulokset
43km voittajan juttu... olikohan tuo kaveri eri kisassa?
86km kakkosen juttu... Häpä: Tän mää näin, meni ohi 35km kohdalla
Lainaukset jutussa on kisabiisistä... se soi hieman päässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti