Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Mutaista kevät seikkailua!

Lauantaina pääso tiimi tositoimiin sekä etelässä että pohjoisessa. Harri väänsi Muddy-X:ää Muhoksella ja samaan aikaan Jokke&Tane seikkailivat Spring Adventuressa Hyvinkäällä. Raporttia kisoista alla


MutaXää pääsin vääntämään Tommin kanssa. Kaitsunkin piti lähteä, mutta viime tipassa työmatka kutsui. Kateltiin kuitenkin, miten yhteistyö ja vauhti toimii ennen Iin 12h kisaa. Ekaa kertaa tätä kisaa siis kimpassa jonkun kanssa, aikaisemmin oon aina eksynyt yksin.
Kisa starttasi mystisestä Los Coyotes Ranchilta Muhokselta.
Hieman näytti paikka erillaiselta kuin Geoparkin melonnan keskivaiheessa vesisateessa. Saluunan sisällä on muuten ihan normaali baari, eipä silloin huomannu.
Paikalle olin päässyt yllättäen ihan ajoissa, kamppeet oli kasassa ja muutama puuttuva palanen löytyi Tommilta. Klo 10 saatiin kartat ja reitti oli suunniteltu nopeasti hämmentävää, ei paniikkia.
Klo 11 liikkeille ja 11.02 meikä hyökkää jo väärälle polulle... ehkä kuuntelen kaveria hieman...
11.22 pari rastia haettu ja päätetään koukata ylimääräiset 8 pistettä ilman pyöriä suon yli. 11.30 loistokeikka, suo oli melkein jäässä, vain vähän vettä kenkään!
12.02 Hommahan sujuu loistavasti, ei ongelmia, vettä sai kenkään mukavasti ja 28 pistettä ekaan tuntiin! Tuo oma trakeri vaan huutelee repusta jotain väliaikoja, kele, pakko pysähtyä ja säätää.
12.27 Pikataival suoritettu, mistä olisi voinut saada lisäpisteitä, ei meille, kuin se yksi. Nimittäin se eka pieni pummi tälle välille plus arkuutta suon (joka hieman tulvi) ylityksessä.
12.36 Ja perään toinen pummi (6min) ei kuitenkaan mikään paha, turha kuitenkin.
13.00 Toinen tunti takana. 20 pistettä tähän tuntiin jo 48 kasassa. Myös pyöräilyssä palataan normivauhtiin alun tiukemman tahdin sijaan ja pannuttelu on jo lähellä. Ja alkaa SATAA, ja paljon, jeah (hyvä, että jätin sen vedenpitävän takin autoon)!
13.07 Traktori tasottelee jo ennestään mutasta metsäautotietä, päästään ohi, mutta tuskasta on ajaa, nyt on MUTAA
13.18 Molemmilta menee hermot mudassa, oikastaan pusikon läpi pyöriä kantaen kohti seuraavaa rastia.
13.30 Oiko toimi, nyt on rastin sijoittelussa luovuutta, kiipeäminen ladon katonrajaan piristää tässä kohtaa. Ja kun alkuun on päästy niin eiköhän kanneta fillarit seuraavallekkin rastille eli toinen muutos alkuperäseen reittiin.
13.43 Hieno oiko suoraan rastille, vaikka hieman vaati luovuutta tuoda fillari mukana ojanpenkkaa pitkin. Vastaantuleva Paksumaha kuittaa asenteen olevan kunnossa.
14.00 Mitä mitä mitä 21 pistettä kolmanteen tuntiin jo 69 kasassa ja missä on se ISO pummi? Fillarit alkaa olla täynnä mutaa tai ainakin kuvittelemme niin kun Tommin vaihde napsuu ja mulla heittää ketjua väärään paikkaan.
14.33 Tää on vaan niin hieno paikka! Geoparkissa aamun huuruissa näytti hienolta ja nyt vielä hienommalta. Olishan tänne päässyt ajamallakin, jos olis ollu sirkustaiteilija. Voin antaa koordinaatit, kuva jäi ottamatta.
14.49 Vielä ehtii hakea viimisen rastin vaikka geeli yms. pyrkii vahvasti poistumaan alapäästäni.
14.58 Kisakansliassa kilpailukortin luovutus, hyvin ehdittiin ja vessaan ehdin vain pienellä raidalla.

Käsittämättömän hyvä suoritus, 84 pistettä ja 18/38. sija! Tommin kanssa homma toimi loistavasti, reitti oli suurinpiirtein sama kuin kisan voittajalla ja oikoja tuli ns. luonnostaan. Tästä on hyvä jatkaa Iin kisaan, vaikka nämä raportit tylsistyvät koko ajan, kun mokia ei tule.
Niin ja Tommin fillarissahan oli koko takavaihtaja rullalla ja meikällä eturenkaan pikalukko auki. Ihme, että päästiin maaliin!

Samaan aikaan toisaalla...
Jokke&Tane ja suunnistus... etukäteen pelätty yhdistelmä jopa pohjois-Suomessa. Mutta Spring Adventure sujuu loistavasti kun molemmilla on kartta. Nämä miehet kun ovat hukassa vain yksi kerrallaan niin homma toimii. Vauhti tuntuu hyvältä, ei suuria pummeja (no pari 2-10min), ja virkistävä Finnfoam uinti ennen maalia. Nakit jäässä maaliin ja fiilikset katossa. Mutta, mutta 23./37. sija, 6h 4min, kun kärki veti alle neljän tunnin... "Ilmeisesti valkovuokot jo kukki tai jotain retkeilyä tuli tehtyä", kommentoi Jokke. Tietysti, jos kantaa kaiken mukanaan (ilman kapun varustevähennyksiä jopa) jo prologissa niin tasoitusta tulee. No hienosti meni kuitenkin, suunnistus ei voi olla nopeaa, kun taustat on mitä on.

Näillä tuloksilla on hyvä jatkaa kohti kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti