Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Missä X - rastinhakupalavelu

Muddy X meni tänä vuonna pahasti muiden tapahtumien päälle kohdallani, joten tarjouduin hakemaan rastit pois. Siitä tulikin hieman mielenkiintoinen treeniviikko...


Maanantai:
Takana 24h squashin junnukisojen järjestelyitä viikonlopun aikana, noin 5h unta/yö ja tiukka päivä töissä. Intoa kuitenkin enemmän kuin laki sallii, koska ei säre mitään paikkaa. Pikku päikkärit oli pakko kuitenkin ottaa ja lähtö menee uusiksi, kun fillarikengät on kotona, hienoa!
19.07 kuitenkin matkaan. 10 rastia on minulle annettu haettavaksi saiskos noi kolmen tuntiin haettua? 6 min myöhemmin pusikossa/suossa, ei ihan lähteny... Rastimääre ekalle on valli, eiku perhana ojien risteys, se löytyypi helpommin suolta, 20min ja eka rasti, sitten menee hetken aikaa hyvin 38min ja toinen rasti kyydissä. Koska on rastinhakureissu niin ei tartte ottaa nopeinta reittiä, tuumaan seuraavaa reitinvalintaa tehdessäni. Mut kannattaisi pysyä silti kartalla, tuumaan seuraavalla rastilla 50min myöhemmin ;-). No tulihan ajeltua tuon välin kaikki mahdolliset polut. Tunti ja vartti takana.
Eka kierros
Oli siis myönnettävä olevansa surkea suunnistaja ja lähdettävä kotiin kahden helpon rastin kautta . No kenkään kuitenkin vähän vettä ja hyvä fiilis... tänään meni 2h, 21km.

Torstai:
Hieman taas tiukalle aikataulu, vaikka vapaapäivä. Tiistai meni Oulurasteilla eksyessä ja eilen selkäjumpassa, jospa tänään hakis loput. Päivän eka kysymys, missä rasti on? 20min etsiskelen pellonkulmasta (ja vähän muualtakin), ei löydy kuin tämä, ei taida olla Sepen bonusrasti :-).
Pakko jatkaa eteenpäin... Matkalla tulee mieleen josko Facetuubi tietäisi asiasta jotain? Ja tietäähän se, Herr Vuopala ilmoittaa hakeneensa rastit 53 (tuon äskeisen) ja 92 (jota juuri olin alkamassa etsimään). Näppärää, herra ilmoittaa myös, että muita ei ole hakenut. Eli 92 oli tuolla noin ja ei muuta kuin eteenpäin. Sosiaalinen media ilmoittaa, että edessä on lähes legendaarikseksi tullut rastiväli 43-92 ja sellainenhan se on. Ensin "polulla" uppoan nivusia myöden veteen. Edessä on uoma, josta voisi päästä yli. En pääse vaan heitän talviturkin uppoamalla pyörän kanssa kokonaan "ojaan". Pienen paniikin jälkeen pääsen takaisin penkalle. Koska kyseessä ei ole kisa, tulee mieleen, että mistähän tuosta pääsee yli (ja esitän kysymyksen  myös seuraajajoukolleni FB:ssä). n. 40min kantelen sitten pyörää pitkin jokivartta ja eihän sieltä ylityspaikkaa löydy. Vilu hiipii puseroon, joten suunnitelmaan muutos ja hakemaan toinen rasti, jottei ihan tyhjin käsin palata. 3h ja 27,5km tällä kertaa :-). Toinen "hyvä" treeni.

Perjantai:
Kuivat vaatteet ja ny haen kele, ne kaks viimeistä. 43:lle helposti toista reittiä, mutta sitten iskee tarve käydä katsomassa "ojaa" täältä toisesta suunnasta. FB kommenttien mukaan siinä on kuulemma keskellä silta (toki n. 60cm syvyydessä).
Silta
Suoraan edessä näkyy paikka, missä on silta. Siitä n. 5m eteenpäin putosin nivusiin asti. "Oja", jossa heitin talviturkin, tulee oikealta ja tämä näkyvä vesi on "polku" :-). Ilmeisesti vesi oli noussut viikossa n. 30-40cm lisää. En jäänyt uimaan tällä kertaa, vaan eteenpäin ja vikalle rastille hieman kiertäen.
Tie
Tämä reitti ei ollut kenenkään Muddy X:n osallistujien repertuaarissa, ja ehkä hyvä niin, koska kuvassa näkyy "tie". Sitä pystyi hienosti ajelemaan, toki välillä meinas nivuset kastua. Ja jotta homma ei menisi helpoksi, kävin kyntämässä uuden uran vikalle rastille (73).eli 15 min siis väärään paikkaan ja takas.  2h ja 19,5km hauskuutta tällä kertaa.

Siitä se ajatus sitten lähti
Nyt oli kaikki rastit haettu, mutta koska luonteeni on mikä on niin pitihän sitä vielä kaikki muutkin rastit ja reitinvalinnat käydä kokeilemassa. Sain siis aikaan vielä 1h 50min, 25km ja 2h 15min, 30km reitit sisältäen mm. tällaisia kuvia hienolta "oikasulta".
Hieman tiheää on
Ojanpohjaa pitkin on hyvä ajella
Hyvää reeniä tuli vaikka kuinka paljon (11h), ja se oli reissujen tarkoituskin, Ursak on kahden viikon päästä. 
Kattavan "maastoanalyysin" jälkeen mikä olisi ollut optimireitti minulle?
Sehän olisi: 71-62-42-31-51-81-21-bonus-91-63-(73-72)-61-32-52  eli 74-88p 20.-7. sija :-).
Muiden kisakuviot löytyy täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti