Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Muddy X - Lost in Kaakkuri ja Possusuunnistus - Lost in Sarvikangas

Viikonloppu toi 2 uutta viimeistä sijaa allekirjoittaneen jo pitkäksi muodostuneeseen viimeisten sijojen ketjuun.

Perjantaina aloitettiin Muddy X pyörärogainingilla klo 17.34. Kisassahan oli tarkoitus kerätä 4 tunnin aikana pisteitä rasteista, jotka on merkitty karttaan. Rastin ensimmäinen numero kertoi saadut pisteet. Vaikka olin mielestäni valmistautunut hyvin niin hommahan karkas käsistä välittömästi.
Kaikki meni hyvin kunnes saimme kartat klo 17.15. Silloin muistui mieleen kolme asiaa, joille olisi tarvetta eli karttapussi (oli jäänyt eteiseen, ja nyt oli märkää), kello (hieman helpompi seurata ajankulua) ja merkkaustussi (suunnitellun reitin voisi merkata etukäteen helposti seurattavaksi). Suunnitteluun oli aikaa 15min ja yht. äkkiä en muistanut enää mitään, joten otin helpon lähestymistavan, jonka luulin olevan fiksu. Eli yksinkertaisesti jätin pari kauimmaista rastia suunnitelman ulkopuolelle ja muut pitäs ehtiä hakemaan. Aloitetaan taajaman ulkopuolelta valosalla ja taajamaan pimeällä.
17.34 Lähtö ja meikällä kaikki vielä sekasin, mutta matkaan
17.44 Eka rasti löytyy mielestäni väärästä paikasta (ja näin se olikin) noin 5 min etsimisen jälkeen
17.53 Toinen rasti haettu, mutta nyt jo ihan väärä reitinvalinta. Ei muuta kun eteenpäin, pyöräily ainakin sujuu
18.14 Bonusrastissa oleva talo löytyy puutarha-alueelta ja sitä ennenkin ollut rasti löytyi suoraan, tää hommahan toimii
18.30 Taas löytyi yksi rasti helposti ja lähestyn seuraavaa, kaikki on mennyt tähän asti hyvin, mutta....
18.44 15 minuuttia siis etsiskelin rastia ympäriinsä ja löysin sen vihdoin kiven päältä, jonka olin kieränyt jo monesti. Ja kuten normaalisti, kun ottaa päähän, seuraava virhe seuraa...
18.57 Jep jep, 15 minuuttia tetsasin metsän läpi, kun en kiireessä viittinyt katella karttaa tarkemmin... (ja varsinkin jos en olisi töhrinyt tätä kohtaa kynällä vaan olisi ollut se yliviivaustussi! Mukavaa luulla omaa kynänjälkeä poluksi)
19.18 Seuraava rasti, onnistuin eksymään vielä kerran tällä välillä, hienoo. Mut nyt on kunnon Muddy X:ää kivikkoa ja suota! Ihanaa tätä lisää!
19.32 Eka bonuspiste! Ja ajatus siitä, että nyt siirrytään ottamaan paljon pisteitä. Puolet jäljellä (jota en tiedä, koska ei oo kelloa)
20.20 Oon ollut melkein tunnin Lost in Kaakkuri ei %&&/(#. Tuli pimeetä ja meikä meni ihan hukkaan, mä en tajuu tätä kaupunginosaa, pitäs lukee karttaa. En en löydä rastia millään. Tajuan, että tästä ei tuu mitään, mutta päätän jatkaa 4h täyteen alkuperäistä suunnitelmaa noudattaen ja kilpailulliset tavoitteet voi unohtaa. Lähden siis toiselle rastille eli palaan alkuperäiseen järjestyksen.
20.28 Löydän rastin!! Ei mennytkään kun tunti. Saan seuraa seuraavalle rastille ja löydämmekin tämän jota etsiskelin jo kauan (olin ajanut n.2m päästä ohi)
21.00 Järkeväähän oli ollut lähteä hakemaan pisterasteja lähempää maalia, mutta kun homma oli jo puissa niin kiinnosti toinen Bonustehtävä toisella puutarhalla, jossa nyt ollaan (yks rasti sattu sopivasti matkalle). Etsiskelen oikeaa postiluukkua ja en löydä.
21.15 Kaivan kännykän ja katson paljonko aikaa on jäljellä, hämmästyn, mulla on kiire. Arvaan millä tiellä sen postilaatikon pitäisi olla ja lähden kiireellä takaisin.
21.24 Menen vielä kerran eksyksiin...
21.40 Perillä 6 min myöhässä eli juuri sen verran kun viimeinen eksyminen kesti...

Tuloksena siis viimeinen sija pisteillä 55. Hakematta jäi 44p ja miinuspisteitä tuli 6. Noilla olis jo voinut pärjätäkkin... Viimeisen puutarhan jos olis jättänyt käymättä niin olis voinut välttää viimeisen sijan, mutta eihän se ole mukavaa :-). Kaikenkaikkiaan mukavaa hommaa, hyvin järjestetty ja pyöräily sujui hyvin 4h, mutta se suunnistus...

Seuraavana aamuna hieman väsyttää ja ennen kaikkea v%&&/# edellisen illan suoritus. Klo 12 ei muuta kun kohti uusia pettymyksiä eli possusuunnistukseen. Homman ideahan on se, että tehdään suunnistusrata mahdollisimman huonoon maastoon (suo, kivikko, tiheikkö yms.) ja jätetään kartalta kaikenlaista pois.
12.15 Matkaan, yllättävän kepeällä askeleella.
13.40 Tämä sujuikin ihan hyvin ekat 10 rastia. Tai no kohtuullisesti, ottaen huomioon kartan (ei pohjoisviivoja-hieman hankala ottaa suuntaa, ojat ovat vähän niin ja näin, samoin kivet). Maasto on ollut vaativaa ja luvatun huonoa (kegät kastu 100m juoksun jälkeen). Mutta nyt oon hukassa, ja tietysti alueella, joka alun alkaen näytti helpolta...
13.58 Vihdoin rasti löytyy. Huvittavaa tässä reisussa on ollut se, että sama kaveri on tullut ainakin kymmenelle rastille samaan aikaan ja joka kerta on rastilta lähdetty eri suuntaan. Harhailee siis muutkin :-)
14.46 Maalissa. Loppu näytti helpolta ja se olisi ollutkin, jos ei olisi ruvennu kramppaan juostessa, ei hyvä. Maasto pysyi huonona ja vielä viimeisenkin rastin missasin pahasti (hieman oli enemmän kiviä metsässä kun kartassa). Maalikin hieman hakusessa, kun nestehukka ja krampit vaivaavat.

Tuloksena jälleen viimeinen sija. Ei toki selvästi, taas olisi ollut pelkällä loppujuoksulla ja maalin leimaamisella heti (eikä tulosautolla käynnin jälkeen) tullut tokavikaksi. Mutta sehän ei olisi mukavaa :-). Possua olisi voinut olla reitillä enemmän, nyt ei kastunut kuin polviin asti.

Reilu 6,5h liikuntaa, n.150 keskisykkeellä, yli 6000kcal kulutettuna, kaikki 21h sisällä. Vielä ehdin katsomaan ratsastuskisoja ja illalla naapurit kylään (pizza, punaviini ja purana auttaa palautumiseen). Ihan mukava viikonloppu siis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti