Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

perjantai 11. marraskuuta 2011

Ruskon alle tonni ja seikkailun kausiraportti

Viime lauantaina rykästiin syksyn viimeinen seikkailugategorian kisa (eli siis meikäläisellä kaikki yli 2h kisat) eli Ruskon tonni. Hommahan on mielenkiintoinen eli miten saadaan reitille 1000m nousua Oulussa? Paikallinen seikkailugurumme Mäkisen Seppo on ratkaissut asian helposti eli Ruskon jätevuoren (korkeusero n. 50m) ympärille luuppisuunnistusratoja, jotka nousevat tasaisin väliajoin "tunturin" huipulle. Luupit kierretään pyörällä ja juosten.

Viime vuonna homma jäi meikäläisestä aika pahasti kesken noin puolivälissä, joten sitä oli hyvä lähteä parantamaan.
Klo 12 Ruskotunturin huipulta lähti liikkeille pienessä tuulessa ja tihkussa epämääräinen joukko kilpailijoita eri suuntiin (luupit sai kiertää missä tahansa järjestyksessä ja suunnankin sai valita). Itse otin varmanpäälle (TAAS!) ja ajattelin pääseväni naisten radan läpi, jossa nousua 800m. Heti alkuun otin pienen pummin, kun en taaskaan (siis viime vuonna sama ongelma) löytänyt oikeaa uraa ja tein koukun. Hommahan vaatii aluksi hieman suunnistustaitoja, mutta loppua kohti samat rastit alkavat tulla uudelleen. Muuten eka luuppirata meni mukavasti. Pääsin uudella pyörällä (ja ehkä hieman paremmalla kunnolla) ylös ne jyrkimmätkin rinteet ajamalla, mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut.
Toisella loopilla tuli vastaan Tykinkuulla juosten... ei kai nyt joku oo ehtinyt jo vetää kaikkia luuppeja (yht 3 pyörällä, naisilla 2)? No ei sentään, kaverilta oli mennyt ketjut poikki ja kisaorganisaatio (=Sepe) korjasi niitä sillä aikaa, kun Tykinkuula kierisi juoksuratoja. Itse ajattelin, että eipä ole moista itselle koskaan sattunut... Tasaisen varmalla tahdilla kiersin toisen pyötäluupin loppuun ja molemmat juoksuluupit (vaikka ei se juoksu edelleenkään kulje, onneksi oli paljon ylämäkeä niin kehtas kävellä :-)).
Sitten oli vuorossa autosuunnistus pyörällä eli ohjeiden mukaan mennään eteenpäin, uutta mulle, koska viime vuonna olin tässä vaiheessa jo matkalla kotia. Ajelin "tunturilta" alas ja sitten luki, että ylöspäin ja pientä silmään... Jotenkin sain vaihteet väärin, sitten nopeasti uuteen suuntaan, maksimi runttaus ja Ketjut Poikki :-). No, kävely huipulle ja anomaan, jos kisaorganisaatio vois korjata ketjut (itsellänihän on se korjaustyökalu, mutta tietenkin kotona ja en osaisi sitä edes käyttää --> nyt osaan!). No mestarismies korjasi ketjut ja taas matkaan... Taas alas ja seuraava mäki... Jyrkässä kohdassa taas naps ja Ketjut poikki. Kävellen ylös ja taas apua pyytämään. Korjaus olikin epäonnistunut ja siksi uusi rikkoontuminen. Nyt kuitenkin aikaa alko olla mennyt niin paljon seisoskeluun, että miesten ja naisten pääjoukko oli jo maalissa. Ja mukava tihkusade jähmetti mukavasti lihakset. Ja olin tullut pyörällä paikalle. Ja en nyt viitsis kolmatta kertaa pyytää ketjuja korjaamaan (vaikkakin nyt korjaus onnistui). Eli kotia kohti!
Nousumetrejä tuli n.600 eli ihan mukavasti, ja enemmänkin olisi mennyt. Hieman otti päähän, mutta olinhan ainakin oppinut miten ketjut korjataan :-).

Kausiyhteenveto:
Seikkailu-urheilua on helppo harjoitella Oulussa. On Oulurastit, Grekelän Heikin rogaining kisat ja ennen kaikkea Mäkisen Sepon Muddy-X ja muut tapahtumat. Kaikki on hyvin järjestettyjä, kiitos siitä!
Itse pärjäsin ihan mukavasti, jos otin varman päälle, liika into ajoi eksyksiin. Kuntokin parani todennäköisesti.
Tiimin pääkisa meni jälleen loistavasti, kunhan muistame sielläkin olla innostumatta liikaa niin aina vaan parempaa on luvassa. Ens vuonna enemmän tiimikisoja (yksi oma harjoituskisa jo sovittuna :-)) niin homma on kunnossa.
Tuossa Seikkailu-urheilun MM-kisoja seuratessa tuli jopa lyötyä lukkoon, että menemme ulkomaille kisoihin ennenkuin 50v napsahtaa mulle ja Tanelle. Saa nähdä koska olemme siinä kunnossa...

Niin ja kuuluihan kauteen vielä pikkujoulupyöräsuunnistus Grekelän Heikin järjestämänä 19.11.. Siitä keikasta ei jäänyt muuta kerrottavaa, kuin että kaikki kamat ja mies tulivat takaisin metsästä, vaikka välillä oli aika paljon tavaraa ja mies hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti