Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

torstai 31. toukokuuta 2012

Treeniviikonloppu

Tiimin treeniviikonloppu toteutui viime viikonloppuna, hieman sovelletusti tosin...

Viikonloppu alkoi jo torstaina, kun lähdin pohjoisesta kohti etelän leirikeskusta. En ehtinyt kuitenkaan keskiuusimaa rasteille, jonne Jokke ja Tane suunnistivat, vaan pysähdyin Jyväskylässä paikallisilla rasteilla. Flisbergissä trikoopojkarna ei ihan hetkessä rasteja löytänyt, mutta tällä kertaa eivät olleet ihan viimeisiä metsästä palaajia. Vaajakosken hiihtomaahan olivat tuoneet tasamaan miehelle muutaman mäen ja niitä sitten noustiinkin ylös ja alas. Varmaan olisi päässyt nopeammin kiertämällä, mutta kun kerrankin on mäkiä niin pitäähän sitä katsoa miltä käyrä näyttää :-).
Perjantaina keskityttiin varustehankintoihin (vuokrakanootti, -kajakki ja kiipeilyvarusteet) ja viikonlopun puhdetöihin (laiturin rakennus mökille).
Lauantaina oli vuorossa kauden viimeiset squashkokoukset, jonkun pränikänkin heittivät rintaan. EM kisojen finaalia en ehtinyt jäädä katsomaan (Onnea Olli Tuomiselle, sparrasin vissiin hyvin SMissä :-)), koska kajakkitreenit alkoivat! Joken kanssa siis tehtiin pientä treeniä No Limit kisaa varten. Homma sujui ällistyttävän hyvin eli ei pulahdettu kertaakaan! Ja keli suosi! Toki taas hieman mietitytti homman järkevyys, kun sanomiskutsuja sateli Tuusulanjärven rannoilta ja kaverit vaan meloo... Kuvia ei ehditty ottaa, kun tuli taas kiire paaluttamaan laituria paikalleen (ja siinä hommassa saikin sitten pulahdella ihan tarpeeksi).


Sunnuntai muodostuikin sitten kunnolliseksi treenipäiväksi. Aamulla ajattelin ajeskella suunnittelemani kevyen treenikisan (joka peruuntui) reittiä, ihan vaan pikkusen. Aluksi löytyikin hyvää polkua, tietysti piti pudottaa puhelin ja sen etsimiseen testasin samoja polkuja moneen kertaan. Sitten piti pienen asfalttipätkän jälkeen olla samantyylistä, mutta... siellä olikin hieman isompi hakkuutyömaa, savinen maa, suota, pääura kateissa jne... Eli 35min tetsauksen jälkeen, polviin asti savessa pääsin seuraavan kerran metsäautotielle. Siinä parkissa oli pari autoa ja kaveri kysyy mahdunko välistä... en viisinyt sanoa mistä olin tulossa, tokaisin vaan, että enköhän mä tosta nurmikon kautta. Ajattelin vielä vetää yhden hyvältä näyttävän polun, mutta päädyin taas hakkuuaukealle ja saveen. Olisi tullut kyllä näillä reiteillä ikimuistoinen kisa...Eli takaisin mökille ja laiturin tekoon. Iltapäivällä oli ohjelmassa melontatreeni no 2 eli kanootti ja koko porukka oli paikalla. Uudet paikat kanootissa ja hommahan toimi! Jutut olivat huonot kuten aina, mutta nyt kanootti meni suoraan ja suhteellisen hyvää vauhtia (Sama reitti nopeammin, kuin kajakilla edellisenä päivänä). Tämä tietää hyvää Geoparkkia ajatellen (kunnes tiistaina tuli kapteenikirje ja siinä sanottiin, että Geoparkissa mennään pääosin kajakeilla...). Suuren menestyksen jälkeen, olikin aika siirtyä laskeutumisharjoitukseen. Kiipeilymestari Jokke (eipä sitä taas muistanut, että mies on tässäkin lajissa ihan PRO) oli ostanut tiimille varusteet ja niitähän piti kokeilla heti. Sopiva kallio oli katsottuna ja siellä pääsimme rauhassa harjoittelemaan. Tyylinäytteet:Tanekin siis uskalsi laskeutua ja homma alkoi toimia. Jokke nyt veti vanhasta muistista kuin ammattilainen. Itse tulin alas taas jotenkin. Kolmannella kerralla alkoi jo tuntua, että tämähän voisi toimia jos treenaisi lisää, joten olli aika lopettaa treeni. Kaikenkaikkiaan hyvät treenit, ehdittiin kerrankin miettiä ja kokeilla asioita kisoja varten. Ja halpaa oli taas.
Maanantaina piti jo tehdä oikeita töitä ja laituri tuli valmiiksi... melkein :-). Suunnistuksen olisi vielä voinut heittää, mutta sateessa ja tuulessa päätin lähetä Oulua kohti, olihan siellä heti tiistaina tarjolla pyöräsuunnistusta.
Tiistain pyöräsuunnistusraportti: Hyvin liikkeille, poljin kulkee, hieman hapuilua ja pikkuturvat. Sitten kulkee hyvin, kunnes ketjut-poikki! Kerrankin korjausväline mukana :-), ei muutaku korjaamaan. Saan korjausvälineen rikki! EI muuta ku soveltamaan. Ketjut jotenkin kasassa 15min uurastuksen jälkeen.No tulihan opeteltua toikin homma kunnolla... Polla sekaisin pari rastiväliä eli ihan väärät reitinvalinnat. Sitten taas homma toimii, kunnes maaliin pitää tehdä kunniakierros.Tuloksena tietenkin viimeinen sija.
Reilun viikon päästä on siis kisat, seuraavaksi raporttia sieltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti