Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

No limit Adventure = Töppi Adventure

Kisa: Luger No Limit Adventure 10.6. Klo 10-16
Paikka: Nummela
Tapahtuman luonne: 6h multisport kisa 2 hengen joukkuein (tiimistä mukana Häpä ja Jokke)
Tausta: Tiimillä piti olla oma harjoituskisa Töppi Adenture, mutta se peruutettiin. Toisaalta kuten kertomukseta käy ilmi me tehtiin No Limit kisasta ihan aito Töppi Adventure.
Tavoite: kaikkien lajien ja ennenkaikkea vaihtojen harjoittelua ja kovaa vauhtia

9.6. Ilta. Härdelliviikon jälkeen kokoontuminen Jokella. Kamat on kasassa, mutta urheiluteippi puuttuu... ilmastointiteipillä on mielestämme samat ominaisuudet, joten otamme sitä mukaan. Lisähuomiona on, että 4x korjatut/lyhennetyt ketjuni eivät saa vaihdettua kaikkia vaihteita. Nooh, meneehän yks tällanen sprinttikisa vähemmilläkin vaihteilla (Töppi no 1).

10.6. Klo 6.30 herätys, hieman aamupalaa ja kohti Nummelaa komentomoduulilla.
8.05 Perillä parkkipaikalla pienen hakemisen jälkeen. Olemme ajoissa, eihän täällä ole juurikaan muita. Kuitenkin jonoa torttuosastolle? Kävellen kisakyeskukseen ja täällähän on jo kaikki, eli taas viimeisten joukossa hakemaan kisamateriaali.
8.30 Suunnittelemme reittiä! Historiallinen hetki tiimille tätä ei ole tehty ennen. Reitti piirtyy yliviivaustussilla kartalle. Käytämme myös eka kertaa karttojen päällystämistä kontaktimuovilla. Tuntuu toimivan...

9.30 Kamat päällä ja kuvien otto.


Kisajännitys nousee samalla kun siirrymme kohti lähtöviivaa. Kuten kuvasta näkyy, myös liikkuvaa kuvaa kisasta on luvassa.

10.00 Lähtö, miksi muilla on tuo kartta mukana prologille, eihän sillä mitään tee (Töppi no 2). Prologissa haetaan rasteja koulun sisäpihalla olevien karttojen avulla. Omaan karttaan olisi voinut merkitää ne kerralla kaikki, nyt poukkoilemme Joken kanssa keskustan kautta, unohduksia tehden, vääriä rasteja löytäen jne. Vielä kun Jokke etsii vikaa rastia 2-3 min niin tappiota on tullut kärkeen jo 10min kun kisaa on käyty 17min. Hienoo!
10.20 Pyöräsuunnistusosuudelle ainakin oman sarjan viimeisenä. Pari ekaa rastia löytyy hyvin, vauhtia riittää ja sitten erehdyn mainitsemaan, että täähän sujuu. Eli saman tien missaan polun ja teemme oikein hienon kunniakierroksen hiekkamontun ympäri hakien lisää nousumetrejä (Töppi no 3).
10.54 Rasti no 4 ja hehkutettu trail running osuus alkaa. Tossut jalkaan, reput metsään ja juoksemaan. Hauskaa, monipuolista metsäpolkua merkkejä seuraten. Muutamaan kertaan onnistutaan eksymään merkityllä reitillä, aika uskomatonta (Töppi no 4). Juoksu kuitenkin, jopa kulkee ja järki käskee hidastamaan ollaanhan vasta kisan alussa. Reitillä on kolme rastipistettä, jotka pitää leimata. Viimeisellä tulee vastaan epäilemämme yllätys. "Palatkaa takaisin pyörille, reitti vapaa". Eli siis olisi kannattanut ottaa mukaan se tämän session kartta ja kompassikin olisi ollut kiva (Töppi no 5). Tunne on, että jonkinlainen puoliympärä on tehty ja merkitty reitti takaisin on pitkä. Helvata mitä tehdään... Muut on menny eteenpäin..., me ollaan ihan sekaisin suunnista. Kiipeämme tulosuunnassa olleelle mäelle, Jokke kysyy mitä kello on... Perhana, mullahan on trackeri päällä tätä kisakertomusta varten ja siinä näkyy minne pitää mennä... Huijausta mutta emme varmaan näiden Töppien jälkeen enää sijoituksista taistele :-). Jatkamme siis vikalta rastilta eteenpäin summassa ja pääsemme takaisin viitoitukselle.
11.46 Trail running ohi (matka oli 5,5km eli takaisin viitoitusta olisi tullut n. 3km lisää). pyörillä kohti uusia seikkailuja. Rastit 5 ja 6 löytyvät helposti, kutosella Off Road Bikingia eli haastavaa maastopyöräilyä rasteja hakien. Tämä sujui mallikkaasti ja kohti seiskaa.
12.46 Rasti 7 löytyi pienen hakemisen jälkeen. Nyt oottelen, että Jokke hakee pudottamansa reittikirjan (Töppi no 6)... Suunnittelimme, että toisen karttatelineen olisi voinut laittaa Joken pyörään ja siihen reittikirjan. Eihän sitä kannattanut tehdä, ei todellakaan.
12.50 Jokke takaisin, paperi oli pudonnut rastille. jatkamme hieman kartalta ulos ja pääsemme sille takaisin. Tiukkoja mäkiä ennen rastia 8, jolla rikon jälleen ketjut (Töppi 7). Siis jos ketjut on jo valmiiksi liian kireällä niin survomalla 10x niille vaihteille, joita ei voi käyttää ei voi muuta lopputulosta olla! Korjaustaidot on kuitenkin kehittyneet niin, että vain 10min ja olemme taas liikkeillä.
13.23 Ajelemmepa ohi rastista kun oikein ajeluttaa eli liian kovaa ja polkujen risteys (jota ei ole) jää huomaamatta (Töppi no 8).
13.37 Vikat pyörärastit haettu ja suunnistamaan. Juoksu takkuaa heti alusta, mutta rastit helpohkoja.
14.34 Rullaluistelemaan. Suunnistusosuus meni hyvin, mutta meikällä kramppaa, jumittaa vähän kaikki lihakset pään alapuolella, joten juokseminen ei oikein toimi...
14.50 Rullaluistelu ohi. Päätimme tehdä oman cut offin, ja jättää rastin 18 väliin. Asfaltti oli niiiiiin huonoa, kun vaan voi olla, ekassa alamäessä tuntu, että kynnet tärisee pois jaloista. Nyt kohti uintiosuutta, ja ehditäänö vielä melomaankin? Täähän menee sosiaaliseksi, kun ekaa kertaa on toinen tiimi jonka kanssa jutella. Ja vielä viime vuonna Rokualla olleita.
15.10 Uintiosuus alkaa eli pelastusliivit päälle ja hieman vilpoiseen veteen vaan, seuraava rasti vastarannalla 200m päässä. Uidessa näkyy joukkueita melomassa, yhdellä kramppaa pahasti ja nostamme kaverin pois kajakista. Olimme varmoja, että jommalla kummalla kramppaa myös, mutta minulla ei ongelmaa ja Jokkekin selviää nippa nappa. Uinnin jälkeen vuorossa kunnon megaryteikkö (yksi rasti jää tässä vaiheessa väliin, kun aika alkaa olla kortilla). Tetsaamme rantaryteikössä Melonnan alkuun tai no Questi ekana. Toinen juoksee ja toinen meloo seuraavalle rastille. jostain syystä meikä juoksee ja Jokke meloo. Juoksuosuus menee jyrkänteen päälle ja rasti sen alla... Eli tiedossa on laskeutuminen. Jep, olishan tuo Jokke vetäny tän hieman paremmin, mutta toisaalta meikähän tätä reeniä tarttee... (sijoituksista kisatessa tämä olisi ollut Töppi no 9.) 15.35 Plumps, pudottautuminen köydestä veteen ei ollu paha. Miten aika tässä vaiheessa tulee mieleen ajatus, olihan se puhelin vesitiiviisti pakattu? Valjaat pois ja melomaan.
15.50 Melominen märissä vaatteissa suomalaisessa kesäsäässä on mieltä ylentävä kokemus :-). Melonta sujuu ihan hyvin, aluksi kädet vähän jumittaa, mutta hiljalleen paranee nekin. Ohitamme tasatahtiin edenneet "tutut", jotka hakevat hieman enemmän menosuuntaa. Ylimääräinen melontarasti jää pois, maksimiaika on täynnä eli saapa nähdä näkyykö meitä tulosluettelossa.
16.20 melonta ohi, ei krampannut jalat... Paitsi nyt. Miten täältä kajakista pääsee pois? Pikkusen kierteellä pois ja kramppi helpottaa. Nyt sitten vaan juoksemalla maaliin parin rastin kautta. Helpommin sanottu kuin tehty, kramppiaalto etenee linjalla pohje, takareisi, lähentäjä jne.
16.37 Perillä maalissa, joka on vielä auki vaikka enimmäisaika on ylitetty yli puolella tunnilla. Kun kerran pääsee kisaamaan, niin kaikki aika on käytettävä ja vähän ylimäärästäkin Väsynyt, muttei pahasti. Enemmänkin oli ongelmana tuo kramppailu/jumitus. Jokke selvisi urheasti, vaikka kaverilla oli kaikki varpaanvålit rikki jo ennen kisaa. Onneksi tunto katosi jalkateristä jossain fillariosuudella.
16.55 Kohti mökkiä ja iltabileitä. Illalla vielä pienimuotoinen seikkailusuunnistus, olutta, ruokaa, saunaa jne... Ja seuraavana päivänä lomalle Italiaan.

Tässä trackerin käyrää (keskisyke 140, kaloreita paloi 6300 ja matkaa tuli 64km)

Lopputuloksissa olimme 19. Eli toiseksi viimeinen. Hieman ehkä väärin laskettu meille sakkoja, mutta eipä se sijoitus siitä mihinkään olisi muuttunut. Persiilleen meni. Ilman noita yhdeksää töppiä olisi voinut olla 3-6 sijaa parempi. Kokemuksena mukava, järjestelyt kunnossa, vaikkakin ekakertalaisena olisi tarvinnut hieman lisätietoja (joita ei oltaisi kumminkaan muistettu). Tahti oli kova ja juttujen kertominen maksoi aina virheenä. Kyse siis hieman erillaisesta kisasta, kuin aikaisemmat 24h kisat. Toki ilman Tanea eli vitsit oikein lähde. Jokke vetää edelleen ihan päällikkönä, kuinka paljon pitää treenata, että pääsis samaan kuntoon?
Pari hommaa muistilistaan seuraavaa kisaa varten
1. Järjestäjä EI jaa karttoja (tai muuta materiaalia) vain huvin vuoksi
2. Jos joku väline on rikki ennen kisaa, kannattaa miettiä kaksi kertaa onnistuuko korjaus ja jos onnistuu toimiiko se. Esim pyörän ketjut voi tarkistuttaa ammattilaisella, jos ne on katkenneet jo 3 kertaa....
3. Juo, juo, juo! Syö, syö, syö! Krampit ei oo kiva asia.
4. Karttateineitä pyöriin!
5. Laihdu niin juoksu kulkee (= Täällä Italiassa pastakattiloiden, jäätölöiden ja leipien ääressä se onnistuu varmasti :-))

Näillä eväin kohti Rokuaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti