Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

JA TUli LIikuttua TOrstaina URheasti eli Jatuli tour V

Juuri ennen juhannusta sain kalenteriin mahtumaan tämän 5h pyörärogaining kisan, kun kelit oli sitä luokkaa ettei mökille ollut kiirettä.


Paikalle ajoissa ja lähtöpaikkaa ei meinaa löytyä... ei tiedä hyvää. Saadaan materiaali klo 17. Hieman on vähän rasteja haettavana???? Ekana on kuutenkin prologi mistä saa hirveesti pisteitä??? Nyt ei oikein tajua ideaa, mutta reitti piirtyy kartalle silti, näähän ehtii kiertää kaikki !!

17.30 progin ekan osuuden kartta jaetaan eli ilmakuva Haukiputaan keskustasta. Siihen merkitty neljä rastiympyrää ja jossain on rastilippu ja yhdessä on jotain pylväitä joita pitää laskea eli eikun matkaan vaan! Porukka säntäilee eri puolille... Itse käyn ekana kattomassa ne pylväät... Mut onko tämä oikea paikka??? Tyhmältä menee asian tajuamiseen aikansa (ei täällä ole rastilippua kertomassa, että olet oikeassa paikassa!!!) ja koulun pihalla olevat punaset pylväät voi laskea... Sitten muiden rastien kimppuun ja lippua ei löydy kahdesta ja kolmannessa olleet tulevat vastaan eli missä se on??? Muut menevät lähtöpaikalle ilman tietoa itse käyn vielä tarkistamassa sen yhden pisteen ja ei löydy. Tyhjin käsin siis koko porukan viimeisenä lähtöpaikalle n. 15min kärjestä jääneenä, kun 30 min kulunut hienoo!!( ja olihan se lippu siellä yhdellä pisteellä, mutta tietenkin metsän puolella, luulis jo näitä kisoja olevan tarpeeksi, et tuollaisen tajuaa, mutta kun ei niin ei).

18.02 Oliko tämä prologi?? No ei todellakaan vaan käteen lyödään pikkuinen pyöräsuunnistusosuus. Ei muuta kuin matkaan... Tästä osuudesta voisi kirjoittaa pitkänkin tarinan, mutta tiivistän sen yhteen lauseeseen: ajan kovaa, eksyn, ajan hiljaa, pähkäilen, pyörin, löydän rastin, ajan kovaa jne... Tuli varmaan eksymisen enkka, mutta ehkä voi sanoa, että loppua kohti mielessä pyöri vaan yksi ajatus: "Rokualla pitää ajaa hiljempaa tai jonkun toisen pitää suunnistaa"

20.35 Prologi suoritettu. Pitäisi katsoa ennätysten kirjasta, onko tämä pisin prologi mitä on ikinä ollut? Kaksi tuntia kuitenkin vielä jäljellä sillä ennakkoon annetulla kartalla, joten matkaan vaan vaikka pohkeet kramppaa koko ajan. Positiivista on, että en ole enää viimeisenä. Ajattelen, että 3-4 rastia ehdin hoitaa (ei siis ihan kaikkia yhtätoista :-)). Mokailu kuitenkin jatkuu tasaiseen tahtiin. Ensin väärä reitinvalinta, sitten naurettavaa veistön välttelyä ja 15min pummi... ja kaikki tämä, että saan 4p kerättyä... Seuraava 6p meneekin paremmin, mutta aikaa jäljellä vajaa tunti ja pohkeet siinä kunnossa ettei tiedä koska leikkaa kiinni viimeisen kerran. No jos nyt vielä yhden hakis.

22.07 Löytyihän tämäkin, mutta pieni virheliike ja molemmat pohkeet kramppaa yhtäaikaisesti... Jotenkin hieno tunne, juhannuksen aatonaatto kello yli kymmenen, usein on ollut tässä vaiheessa jo kunnon juhannusmenot päällä, nyt makaan maassa Haukiputaan metsässä ja yritän saada pohjekramppeja laukeamaan... No ei tullut lopullinen tiltti vaan pääsen maaliin ja ihan vielä sallitussa ajassa. Sijoitus 13/17 eli tälle kaudelle en ole vieläkään saanut yhtään viimeistä sijaa :-). Ja ne kaikki eksymiset voi kattoa tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti