Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

tiistai 10. heinäkuuta 2012

GPC Paniikit osa 1: Melontapaniikki

1.7. tuli kapteenikirje... Luinpa sen hieman tarkemmin kuin edellisen ja siellä oli kohta "Kisan osuuspituudet niihin käytetyn ajan mukaisesti jaoteltuna: .... Melonta: 5 h ..." ja toinen kohta "Huomatkaa, että kajakkien säätö peräsimineen, jalkatukineen ja aukkopeittoineen luonnistuu parhaiten jos kajakki on joukkueella ennen kisaa. Melontareitti ei ole helppo tuulisella säällä ja kaluston tulee olla kunnossa ja säädetty." ja kolmas "Kajakkimelonta on meriolosuhteita vastaavissa olosuhteissa" ja vielä aikataulussa kohta "melonnan reskutusharjoitus/näyttö" (mikä helvatan reskutus?).

Hieman asioita yhdistelemällä tuli pieni paniikki...
Aijotaanko me todellä selvitä kahdella tyynessä järvessä tapahtuneella melontatreenillä tästä kisasta? Ja Tane
ei oo melonut ollenkaan kajakilla :-). Tästä lähti liikkeille hieman paniikinomainen sähköposti/puhelinrumba tiimin kesken ja samantien siihen lisättiin paikallisia kanoottiseuroja.
Kun hätä on suuri niin apu on lähellä. Jokke ja Tane saivat lainaan yksiköt Krapihovilta erikoisjärjestelyin (henkilökunnan omia) ja ehtivät treenata kerran ennen Joken etelänmatkaa. Jokkehan ei muuta treeniä tartte, kaverihan oppii aina ekasta kerrasta kaikki niksit. Tane jatkaa vielä harjoittelua Kolin maisemissa.
Kapulla oli erityinen huoli tuosta Oulujärven melonnasta onhan siellä tullut käytyä ja aallokko ja järven koko ovat ihan eri luokkaa kuin eteläsuomen järvillä. Siis yhteyttä Oulunjärven melojiin ja sieltähän löytyi paikallinen melontaguru Jomppe. Vielä kun hänellä oli aikaa niin saimme pikavauhtia järjestettyä melonnan alkeiskurssin ihan privaatisti. 7h melontaa kahteen päivään ja myös termi reskutus (=pelastautumis tekniikat) tuli tutuksi ja testattua myös. Samalla tuli myös tutuksi Oulujärven aallot ja pystyipä sitä miettimään mistä reittikin voisi kulkea :-). Ja lisäksi Jomppe lainasi kajakin jolla treenattiin tiimille kisaan, niin ei saada niitä "viimisiä jollia" ainakaan kaikille.
Eli paniikki on hälvennyt, mutta kyllä täytyy myöntää, että aika pulassa olisimme olleet ilman näitä erikoistreenejä (tai voidaan olla vieläkin...).
Seuraavaa paniikkia odotellessa...

1 kommentti:

  1. Saitte levitettyä paniikkia myös HiQ:n tiimille. Tosin meillä on treeni tänään, joten opit tulee olemaan tuoreessa muistissa.

    VastaaPoista