Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

torstai 27. kesäkuuta 2013

Pientä keulintaa havaittavissa...

7 päivää, 23 tuntia 14min Geoparkin starttiin.
Yllättävän vähän paniikkia on ilmassa. Tiimipalaveria pidetty ja kaikki kamat hommattuna, säätöä uimapatjan/räpylöiden kanssa, mutta nyt on ainakin materiaalia josta valita. Kisasta säännöt ja ohjeet selvillä nyt vaan odotellaan reittikirjaa. Muutakin tietoa putoaa esim. yleisörasteista. Etelän osasto on harjotellut jumarointia ja juuri kun meinasin sanoa, että kerrankin kaikki on ollu terveenä niin Tanelle pieni flunssanpoikanen. Eiköhän se kuitenkin ehdi mennä ohi ennen kisaa.
Kapu taas on viritelly itseään kisakuntoon monella eri tavoin, mm. Jatulitourilla, niistä ohessa...


Jukolanviestin jälkeen oli ohejlmassa tuo Juhannuksen tuoja eli Jatulitour, tällä kertaa versio 7.0 ja oikein seikkailu-urheilumeiningissä 5h rogaining tyyppisesti (= rasteja haetaan omassa järjestyksessä niin monta kun ehtii osuuden aikana ja rasteista saa eri pisteitä).
Kisaan lähtö noudatteli jo normikaavaa eli kiire, väsy ja jotain jäi matkasta. Tällä kertaa ei kuitenkaan mitään olennaista, kuten etupyörä. Tukkonen olo karisi kisapaikalla välittömästi, kun näki mitä kaikkea kivaa Heikki olikaan meille keksinyt. Suunnistusta, pyöräsuunnistusta, rullailua ja bonuksena kiipeilyä ja coastalerrinkiä (=uintia/kahlausta). Nam! ei muuta kun matkaan sateiseen juhannuksen aatonaaton viettoon klo 18. Hienoa lähdöstä teki se, että Atqsin koko ydin oli mukana, tosin Janne ja Aki vain 3h kuntosarjassa, kun itsellä oli 5h edessä.
Atqsin core teamin core matkalla

Juoksuosuus 1h: Mikä onkaan mukavampaa ku miesporukassa juoksennella risukossa Jannen työpaikan takana? Tämä jos jokin on lähikuntoilua. Juoksu kulki "tiiselivauhtia", kun jäi astmalääkkeet kotio. Juoksu tuntu hyvältä tai no ei ihan surkealta, vauhti nyt vaan on mitä on. Parin koukun kautta vaihtoon ajoissa, kolme rastia haettuna.
Pyöräosuus 1h: Keuliiiii ja pahasti. Lähdössä unohtu kypärä päästä ja palaan hakemaan, Atqsi jatkaa ilman minua, mutta kohdataan jo ekalla rastilla. Yhteistyöllä löytyy vaikka pyörä keulii ohi rastin, mutta pahempaa on tiedossa :-). Muita rasteja en sitten haekkaan, kun keulin karkuun. Liikaa energiaa ja mitään ei löydy, tai edes rasteille vieviä uria, päättäväisyys tiessään, kun suunnitelma muuttuu 10x (ekaksi 32, eiku 22, eiku 42, eiku sittenki 22 vai jospa kuitenkin 32). Maaliinkin löytäminen tuottaa vaikeuksia. Hieman siis liikaa vauhtia, Atqsin miesten kanssa olisi tullut muutama piste enemmän. Ehdin kuitenkin maaliin ajoissa (yliajasta tulee sakkoja).
Rullaluisteluosuus 1h: Sataa eli ajattelen vetää rauhallisesti vaan pari lähintä rastia ja sen jälkeen siirtyä kiipeleilyrastille. No pitäähän se koukkia tälläkin osuudella, mutta taas on pahin edessä...
Kiipeily (bonus): Pitäähän sitä jumarointia kokeilla, kun kerran on mahdollisuus... Heikki selvitti ennen kisan alkua, miten pitää toimia kahteen kertaan, mutta ei ihan tarttunut kaikki oppi... Yritys 1: Jumarit paikalleen ja stoppi, onneksi oli apumies paikalla (tai useampi :-)) ja tuolin avulla alas... Yritys 2: Eihän sitä hevillä uskota vaan uudestaan. Nyt nousu sujuu oikein, ja helposti, kun ymmärtää tekniikan, mutta... Mitens se meni se alastulo... jumari, skasi, jumari, irti, jne...
"Apina puussa, ei pääse alas"
Onneksi on taas apumies ja soitto Heikille "apina puussa, miten saadaan alas"? No köydellä laskemalla, hieman noloa... sainpas kuitenkin leimattua ja pisteen, ettei tartte yrittää kolmatta kertaa. Ja ei menny ku reilu 30min.
Loppuosuus 2h: Nyt etenemistapa vapaa, päätän hakea pari "uimarastia", sitten katsoa mitä vielä tekis. Fillarilla paikalle ja sitten kahlaamaan. Saaret hirveetä pusikkoa ja suunnitelmat uusiksi. Saan molemmat suunnitellut rastit haettua, mutta varmaan ne olisi saavuttanut vähemmälläkin uinnilla, kun olisi hieman tarkemmin tiiraillut kartttaa. Mutta tää oli vaan hienoa, tuli talviturkki heitettyä samalla! Ja samalla todettua, että vedenpitävät sukat pitävät veden molemiin suuntiin... Vaikka aikaa on jäljellä, kuuntelen kerrankin "järjen" ääntä, vaikka taas pyörälle päästyäni se alkaa keulimaan pahasti. Etureisissä ei nimittäin tunnu hyvältä ja vaan pari viikkoa kisoihin. Maaliin ajoissa ja grillin kautta kotiin, kyllä maistuu! Kiitoksia Heikille hyvästä kisasta, näitä lisää.
Kisan GPS Seuranta ja Tulokset
Seuraavana päivänä "kisahuuruissa" tuli ilmottauduttua Vaarojen maratonille, että silleen.. Juhannus meni rauhallisesti, mutta heti tiistaina keuli jälleen ja eilen myös... Nyt jotain pakkolepoa, jotta Rokualla jaksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti