Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kausi alkuun: Muddy-X ja NUTS Karhunkierros 33km

Tai alkuun ja alkuun, eipä oo Jokkea ja Tanea missään kisassa näkynyt, vaikka ehdoteltu on enemmän kuin laki sallii...

No itse kuitenkin aloitin kauden Muddy-X:llä 14.5., johon vaihteeksi pääsin ihan kisaamaan. Lähellä oli, että olis menny tossuhommiksi, kun Gary:n sain vaihteeksi palasiksi ja pajalle. Onneksi "der uber guru" Sepe lainasi omaa menopeliään ja ei tarvinnut lisätä harjoittelua NUTS Karhunkierrokselle.
4h pyöräroga siis kyseessä ja paikkana tällä kertaa Oulunsalo. Aamun säätäminen oli taas moninainen, mutta siihen alkaa tottua, joten eipä suuremmin ressiä tullut vaikka vähän kaikki kamat tuntui olevan hukassa, pyörä piti säätää kisapaikalla ja reitti suunnitella. Juuri ennen lähtöä paljastettu Bonus laittoikin suunnitelmat hieman uusiksi, joten turhahan noita on suuremmin suunnitella.
Hyvällä fiiliksellä liikkeille ja hain urbaanit rastit ihan mukavalla sykkeellä ja vain pienillä virheillä alle puoleen tuntiin. 23pinnaa kasassa. Sitten maantietä pitkin ja eka koukkaus maaston puolelle, no problem ja 30pinnaa kasassa. Jatkon tapahtumat ja tunnelmat tiivistän luetteloksi:
1. Hirvee tunkkaus ja pummi 4p takia ja kunnon pannut mehevällä reisimustelmalla
2. Älytön reittivalinta ja hirveetä veden pelkoa
3. Olis vissiin tarvinnut säätää iskareiden paineet vastaamaan tukevahkoa olemustani
4. Selkäni on vahvasti eri mieltä kanssani lainafillarin geometrian sopivuudesta varrelleni
5. On se kiva kun klossi irtoaa puoliksi ja jää kiinni polkimeen
6. Firman virkistyspäivä oli mukava eilen, mutta baariin lähtö ei tunnu enää hyvältä ajatukselta
7. Pari geeliä kyllä olis kiva
8. Ehdin kuitenkin ajoissa
9. 77 pistettä ja päivän ainut tavoite eli työkaverini Karin voitto 8 pisteellä plakkarissa :-)
Hieno kisa kuitenkin, uutta maisemaa ja hyvää Muddyä.


Seuraavaksi oli vuorossa työporukalla NUTS Karhunkierros 28.5.. "Ei se paha oo", "mennään porukalla hissukseen", "kävellään vaikka koko reissu", mm. näitä olin myyntipuheissa viljellyt ja niillä mukaan olin saanut höynäytettyä 4 työntekijää.
Treenikilometrejä (sis. suunnistus, juoksu ja kovavauhtiset kävelyt) oli itellä vuoden alusta takana ruhtinaalliset 102km eli 33km pieni Karhunkierros olisi Joken mittapuulla sprintti.
Juoksuun lähdettiin todella innokkaasti koko porukka. Kävelystä ei ollut puhettakaan ja jotakuinkin jonossa painoimme kaikki viisi läpi upeiden maisemien ekalle huoltopisteelle reilun 9km kohdalle. Hieman oli tukkosta alussa, mutta hiljalleen meno oli parantunut niin, että oli kiire jatkaa matkaa Villen kanssa, muiden vielä tankatessa ("Kyllä ne kiinni saa, mennään hitaasti"). Vaan eipä menty vaan pudottelimme mukavaa vauhtia eteenpäin seuraavat 5km ja sitten tuli eka kramppi... Villeltä suolaa, no hätä ja 3km lisää... No niin juomat alkaa olla loppu! ja molemmilta! Kuuman kelin takia juomaa on kulunut ajateltua enemmän vaikka huoltopisteellä sitä tuntu olevan vielä paljon jäljellä. Myöskin imeytymisen kanssa on jotain ongelmaa. Tuskien taival siis alkaa, kun seuraavalle huoltopaikalle on vielä 8km. 4km ennen huoltoa viimeinenkin pisara on juotu... Mutta muita firman jätkiä ei näy...
Kontasen huolto tulee vihdoin vastaan kramppaavin pohkein ja täytämme leilit. Tavoteaika oli kisaan alle 6h ja nyt ollaan 5h 15min aikataulussa kaikesta huolimatta eli hyvin menee. Mutta emmepä ottaneet huomioon sitä viimeistä osuutta... Konttaselle noustaan lähes pystysuoraan ja alas tullaan samalla kulmalla. Tässä kohtaa sadattelen sadannetta kertaa, että otin ne pienemmät lenkkarit matkaan, varpaani eivät kiitä. Seuraavaksi noustaan Valtavaaralle, jonka päällä oleva mökki ei meinaa tulla vastaan millään. Kun se vihdoin tulee ja vihdoin on edessä juostavaa puolkua almäkeen, teen ratkaisun, nyt pudotetaan Ville kyydistä. Tämä yritys katkeaa noin 100m jälkeen, kun lyön varpaan täysillä juureen ja samalla pohje kramppaa...taas ja Ville ilmestyy. Vielä on edessä nousu Rukalle ja maalisuoran auetessa Ville lähtee kuin hauki rannasta ja jättää minut firman mestaruuskisassa kakkoseksi. Aika 5.51 eli hieman vei ylimäärästä nuo vikat vaarat.
Olihan hieno reitti, järjestelyt, kisa ja keli. Koko porukkamme pääsi maaliin ja kaikki fiiliksissä jo suunnitelemaan seuraavaa kisaa. Joukkuekisassa olimme 17., upea juttu ja henkilökohtaisessakaan kukaan ei ollut vika :-).

Seuraavaksi olisi edessä Ursak 11.6. Vaikka vaihdoimmekin jo lyhyempään sarjaan niin silti on vielä pari ongelmaa 1. Gary on edelleen pajalla 2. Ukko on ihan paskana.

Kai tämä tästä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti