Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen
Tiimi Geopark Challangessa 2014 ja 2021 by Tapani Launonen

maanantai 29. elokuuta 2011

Kisasimulaatio - jos...

Mieltäni on askarruttanut se, mitä olisi tapahtunut, jos Geopark Challangessa järjestäjät olisivat lähettäneet meidän viimeiselle osuudelle pyöräilemään?

Eilen tarjoutui tilaisuus pyöräillä Rokualla lyhennetty viimeinen etappi, joka olisi ollut se kohtalo, jos olisimme saapuneet n. 1h aikaisemmin perille (todennäköisesti näin olisi käynyt ilman hiertymiä ja hidastelua vesitornilla). Tässä siis kertomuksen kisakertomuksen "jatko-osa" eilisen perusteella (kelikin oli suurinpiirtein sama).
Eli Kisatarinan mukaan olimme perillä 14.35, joten
n.15.20 Lääkintähuollon, puuttuvan pakollisen reitin merkinnän ja muun sähläyksen jälkeen olemme jälleen liikkeillä. Mukana olisi pitänyt olla vähintään 5l nestettä, päivä on kuuma. Pyöräily onnistuu juuri ja juuri, koska saimme bepanthenia ja vaseliinia
n.15.50 Jo toinen rasti (23) löytyy ja pyöräily sujuu kun alamäkeen saadaan mennä suurin osa ajasta. Pientä hakua suunnistuksen kanssa.
n. 16.40 Ekat kunnon ylämäet selvitetty ja hurja lasku rastille 24 tehty. Ylämäet menee tunkkaamalla, reidet niin hapoilla. Rasti jonka satuimme bongaamaan kävelyosuudella löytyy helposti iiiison kuopan pohjalta. Matka ylös alkaa kävellen...
n. 17.20 Pookivaaralla rasti 25, missä olisi ollut se torniin kiipeäminen, mutta ei ole enää. Pari suunnistusvirhettä lisäsi noususummaa hieman... Pojat kiittävät.
n. 18.20 Rasti 26 laavulla. Matka painaa todella ja jatkuvat korkeuserot ylös ja alas rassaavat. Helposti alamäissä kaasuttaa ohi risteyksistä. Onneksi emme eksy (kuten tein omalla lenkilläni :-)). Todennäköisesti laavu aiheuttaa rasvaustauon.
n. 18.50 Rasti 32 eli tässä kohtaa oli se reitin lyhennys. Hienot maisemat.
n. 19.15 Hirveetä tetsausta alkoi olemaan homma ennen rastia 33 ja homma ei tuntunut etenevän enää ollenkaan pehmeillä urilla väsyneenä.
n. 19.50 Viimeinen rasti. Helpotti, kun näkyi tuttuja kohteita, Rokuanhovin kyltit ja Suppa
n. 20.00 Maalissa, missä kaikki ovat? Ai niin, ajetaan suoraan palkintojen jakoon :-).

Eli hyvin tekivät kun eivät meitä päästäneet enää reitille.  Pelkkänä harjoituksena tuo reitti vei reilu 3h, mutta 26,5h seikkailun jälkeen tuo arvioimani 4,5h olisi ollut hyvin lähellä totuutta. Ja olisimmeko päässeet matkaan 45min tauon jälkeen? Kuinka ruvella kankut olisivat olleet todellisuudessa eli paljonko lisätaukoja olisi tarvittu?

Hienosti oli ratamestari laitellut rastit niin, että nousuja tuli maksimaalisesti. Pitänee vielä simuloida tuo pidempi reitti jossain vaiheessa, sillä maisemat ja reitti olivat mahtavat.

Mitä jos olisimme tehneet koko reitin ilman yhtään cut-offia? Olisi taitanut tulla vähintään 36h kisa, jos ei jopa 48h, pitäskö simuloida :-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti